Gül Reçeli - Tokat
Gül Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 350 gr reçellik gül
- 6 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 adet limon
Gül Reçeli Nasıl Hazırlanır?
Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp toz şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin. Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşana kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Reçel kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Kıvamına gelince ateşten alıp soğutun.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Gül Reçeli
Görsel Sahibi: Ömer Işıdan
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4765
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2020 Perşembe