Zeytinyağlı Soğan Dolması - Kütahya
Zeytinyağlı Soğan Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 domates
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- Yenibahar
- Nane
- Maydanoz
Zeytinyağlı Soğan Dolması Nasıl Yapılır
Soğanlar küçük küçük doğranır, yağda kavrulur. Önceden ıslatılmış yıkanmış pirinç, soğan ilave edilerek kavrulur.bir tek domates de robotta çekildikten sonra ilave edilir. Yarım bardak su ile içi pişirilir. Üzerine toz şeker, nane ve yenibahar ilave edilir. Soğanlar altından ve üstünden kesildikten sonra haşlanır.Teker teker çıkartılarak midye şeklinde sarılır. Daha sonra yeşillik ile süslenir. Ilık olarak servis yapılır.
Zeytinyağlı Soğan Dolması
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3696
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
07 Mart 2024 Perşembe