Kabak Gağı (Kakı) - Van
Kabak Gağı İçin Gerekli Malzemeler:
- kışlık kabak
- kıyma
- bulgur
- maydanoz -
- uz,
- karabiber,
- yağ
- sarımsaklı yoğurt
- Kızdırılmış tereyağı,
- kırmızı biber
Kabak Gağı Yapılışı:
Kıyma ile bulgur, maydanoz, tuz, karabiber, yağ (sıvı veya katı) karıştırılarak dolma içi hazırlanır. Yazın hazırlanıp kurutulan kabak kakı sıcak suda ıslatılır, yumuşatılır. 10 cm'lik parçalar halinde kopartılıp içine hazırlanan iç konup muska biçiminde sarılır. Tencereye dizilir. Sıcak su üste çıkıncaya kadar su ilave edilir. 15-20 dakika pişirilir. Tabağa dizilip üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, isteğe bağlı olarak kızdırılmış tereyağı, kırmızı biber üzerine gezdirilir.
Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri. Sayfa: 36
Van Geleneksel Mutfak
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1170
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Nisan 2020 Çarşamba