Kaburga Dolması - Van
Kaburga Dolması İçin Gerekli Malzemeler:
- Kuzu kaburgası
- Haşlanmış pirinç
- Baharat,
- Tuz
- Soğan Yapılışı:
- Et
Kaburga Dolması Yapılışı:
Kuzu kaburgası alınır. Küreği yavaşça çıkarılır. Kaburga ile et arası bıçakla yan açılır, îçine haşlanmış pirinç, baharat, tuz, daha önceden pişirilmiş küçük doğranmış et, soğan konur. İp ile dikilir. Tencere içine süzgeç konur ve onun içine kaburga oturtulur. Buharda pişer. Su ile teması olmaz. Farklı bir pişirme şekli de, hazırlanmış kaburga içerisine az pişirilmiş iç pilav konularak dikilmesi, pişirilmesi ve daha sonra fırında veya büyük bir tencerede kızartıhnasıdır.
Kaynak: Van Gelenekel Gıdalar Envanteri. Sayfa:40
Van Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2719
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
30 Mart 2020 Pazartesi