­ AYVA GALLESİ | Kültür Portalı

Ayva Gallesi - Amasya

Ayva Gallesi Malzemeleri Nelerdir

  •  4 adet ayva
  • 1/2 kg koyun boyun eti
  • 200 g nohut
  • 250 g toz şeker
  • 4 su bardağı su

Ayva Gallesi Nasıl Yapılır

Nohutlar ve koyun eti yıkanarak düdüklü tencerede 4 su bardağı su ile haşlanarak pişirilir. Soğuyunca koyun eti lifleri istikametinde kemik ve yağ kısımlarından ayrılarak kuşbaşı doğranıp et suyu ve nohutlar ile birlikte üzerine ilave edilir şeker katılarak 1 taşım kaynatılır. Soğuyunca ılık olarak servis yapılır.

Not: Erik gallesi kuru kayısı konularak yapılır. Kayısı gallesi aynı işlemler tekrar edilerek yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 9635    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Ağustos 2024 Çarşamba