Ayva Gallesi - Amasya
Ayva Gallesi Malzemeleri Nelerdir
- 4 adet ayva
- 1/2 kg koyun boyun eti
- 200 g nohut
- 250 g toz şeker
- 4 su bardağı su
Ayva Gallesi Nasıl Yapılır
Nohutlar ve koyun eti yıkanarak düdüklü tencerede 4 su bardağı su ile haşlanarak pişirilir. Soğuyunca koyun eti lifleri istikametinde kemik ve yağ kısımlarından ayrılarak kuşbaşı doğranıp et suyu ve nohutlar ile birlikte üzerine ilave edilir şeker katılarak 1 taşım kaynatılır. Soğuyunca ılık olarak servis yapılır.
Not: Erik gallesi kuru kayısı konularak yapılır. Kayısı gallesi aynı işlemler tekrar edilerek yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Ayva gallesi
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9635
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Ağustos 2024 Çarşamba