Ardanuç Lavaşı - Artvin
Ardanuç Lavaşı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı ekşi köy mayası
- 4 bardak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Ardanuç Lavaşı Nasıl Yapılır
Tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamına gelene dek bir hamur yoğrulur ve en az 1 saat dinlendirilir. Ardından bezelere ayrılıp 20 dakika daha dinlendirlir. Lavaş şekli verilir ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
17
Eklenme Tarihi :
26 Kasım 2025 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2025 Pazartesi