­ ARDANUÇ LAVAŞI | Kültür Portalı

Ardanuç Lavaşı - Artvin

Ardanuç Lavaşı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı ekşi köy mayası
  • 4 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Ardanuç Lavaşı Nasıl Yapılır

Tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamına gelene dek bir hamur yoğrulur ve en az 1 saat dinlendirilir. Ardından bezelere ayrılıp 20 dakika daha dinlendirlir. Lavaş şekli verilir ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 17    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2025 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2025 Pazartesi