­ LİNGA TATLISI | Kültür Portalı

Linga Tatlısı - Bilecik

Linga Tatlı  Malzemeleri Nelerdir

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Alabildiği kadar un
  • 1 çay kaşığı soda
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ceviz, fındık veya haşhaş isteğe göre
  • İsteğe göre 2 su bardağı pekmez

Linga Tatlısı Nasıl Hazırlanır

Yoğurt ile soda bir kapta karıştırılır. Hamuru için un kaşıkla dökülerek kıvama gelinceye kadar su eklenerek karıştırılır ayrandan biraz koyu bir kıvama getirilir. Hazırlanan hamur saç üzerinde veya tavada yağsız ve istenilen büyüklükte iki tarafı kızartılır. Pişirilen hamur soğumaya bırakılır. Hamurların arasına isteğe göre ceviz, fındık veya haşhaş serpilir (birkaç kat yapılabilir.) İsteğe göre üzüm veya pancar pekmezi hamurların üzerine dökülebilir.

 

Görüntülenme Sayısı : 222    Eklenme Tarihi : 03 Ekim 2023 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Temmuz 2025 Pazartesi