­ TATLI MALHITA | Kültür Portalı

Tatlı Malhıta - Kilis

Tatlı Malhıta Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kuru soğan

Tatlı Malhıta Nasıl Yapılır

Pirinç ve mercimek ayıklanır. Tencereye konarak ikisi birlikte yıkanır. Üzerini 4 parmak geçinceye kadar su konur. Bir soğan ince ince doğranır. Çorbaya ilave edilir. Kısık ateşte arasıra karıştırılarak ezilinceye kadar pişirilir. (Suyu eksilirse su ilave edilebilir.) Kimyon ve tuz konularak ateşten alınır. Yağ tavada ısıtılır. Küçük küçük doğranmış soğan ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Çorbaya eklenir. Arzu edilirse limonla servis yapılır.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 990    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Aralık 2023 Perşembe