­ KORUK (GORUK) SUYU- HARDALİYE | Kültür Portalı

Koruk (Goruk) Suyu- Hardaliye - Isparta

Koruk Suyu Malzemeleri Nelerdir                                                                       

4-6 Kişilik- Hazırlama Süresi: 10-15 dakika

  • 2 salkım koruk
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Koruk Suyu Nasıl Yapılır

Asmadan koparılmış taze koruklar yıkanır. Ezilerek suyu çıkartılır. Ezilen korukların içine 1 su bardağı su ilave edilir. Koruklar elle biraz sıkılır tülbentten geçirilerek süzülür. Biraz tuz ilave edilir. Soğan ince ince doğranarak koruk suyuna ilave edilerek yemeklerin yanında içilir.   

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Görüntülenme Sayısı : 4063    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 18 Temmuz 2023 Salı