Kuru Dolma - Bingöl
Bulgurlu Kuru Dolma Malzemeleri Nelerdir
- 8 dolmalık kuru patlıcan
- 8 dolmalık kuru biber
- 250 gr kıyma
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Sıcak su
Bulgurlu Kuru Dolma Nasıl Hazırlanır
Kuru patlıcan ve biberleri 15 dakika kadar kaynatın ve sonrasında soğuk sudan geçirin. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçaları, yağı, sarımsağı, bulguru, nar ekşisini, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı patlıcan ve biberlerin içlerine doldurun. Ağız kısımlarını sıkıp birbirlerine yapıştırın ve tencereye dizin. Salça, ayçiçek yağı ve bir miktar sıcak suyu karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.
Bulgurlu kuru dolma
Görsel Sahibi: Akif AKBANA
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6858
Eklenme Tarihi :
28 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
26 Nisan 2022 Salı