­ KURU DOLMA | Kültür Portalı

Kuru Dolma - Bingöl

Bulgurlu Kuru Dolma Malzemeleri Nelerdir

  • 8 dolmalık kuru patlıcan
  • 8 dolmalık kuru biber
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Sıcak su

Bulgurlu Kuru Dolma Nasıl Hazırlanır

Kuru patlıcan ve biberleri 15 dakika kadar kaynatın ve sonrasında soğuk sudan geçirin. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçaları, yağı, sarımsağı, bulguru, nar ekşisini, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı patlıcan ve biberlerin içlerine doldurun. Ağız kısımlarını sıkıp birbirlerine yapıştırın ve tencereye dizin. Salça, ayçiçek yağı ve bir miktar sıcak suyu karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.

Görüntülenme Sayısı : 7045    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Nisan 2022 Salı