Ayvanet - Bitlis
Ayvanet Malzemeleri Nelerdir
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nane
Ayvanet Nasıl Yapılır
Yumurtaya un ve tuz eklenip macun kıvamında çırpılır. Dört beş bölüm halinde tereyağında iki taraflı kızartılır. Sunum tabaklarına alınıp üzerine su ile açılmış sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı sos dökülür, nane ile süslenip sunulur. Ayrıca yöre mutfağında yumurtanın çırpılarak yağda pişirilmesi şekline kaygana, az haşlanmış yumurtanın ucunun açılıp kaşıkla yenilmesi şekline ise mıhla adı verilir.
Kaynak: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
ayvanet
Görsel Sahibi: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4
Eklenme Tarihi :
17 Aralık 2025 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Aralık 2025 Çarşamba