­ TERMAL SARMA | Kültür Portalı

Termal Sarma - Yalova

Termal Sarmal

Termal Sarma İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

120 gr iki parçaya bölünmüş biftek

50 gr margarin

100 gr kuru soğan

30 gr kültür mantarı

2 gr karabiber

Yeteri kadar tuz

Termal Sarma Nasıl Hazırlanır?

Biftekler ince bir şekilde dövülür. Soğan ve mantar margarin ile sote edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir. Dövülmüş bifteklere birer kaşık ilave edilerek sarılır. Kürdan ile tutturulur. Teflon tavada margarin ile kızartılır. Çukur bir kaba alınıp et kızarttığımız tavada sosu yapılır. Kızartılan bifteklerin üzerine ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Servis tabağına alınarak yanında patates kroket, tereyağında domates soslu spagetti ile servis edilir.

Kaynak: Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3548    Eklenme Tarihi : 07 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba