­ ÇABUT AŞI | Kültür Portalı

Çabut Aşı - Denizli

Çabut Aşı Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 bardak su
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 250 g bağ yaprağı

 

Çabut Aşı Nasıl Yapılır

Soğanlar ince ince doğranır ve bir tencerede yağda kavrulur.1 kaşık salça, su ve tuz ilave edilir. Kaynamakta olan karışımın içine bulgur ve bağ yaprağı ilave edilir ve 30 dakika pişirilir. 

Tarif: Pervin CİHAN Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 3713    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2022 Çarşamba