Lahana Sarması - Denizli
Lahana Sarması Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet küçük boy lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 250 g kıyma
- Baharat
Lahana Sarması Nasıl Yapılır
Lahana yaprakları ayrılıp haşlanır. Diğer taraftan yağda kıyma, ardından ince kıyılmış soğan kavrulur. İçine salça eklenerek biraz daha kavrulur. Üzerine pirinç, maydanoz ve baharatlar eklenir. ocaktan alınır. Hazırlanan iç haşlanmış lahana yaprak üçgen olacak şekilde sarılır ve bir tencereye döşenir. Üzerine biraz salçalı su dökülerek pişirilir.
Tarif: Derya GÜVEN Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Lahana Sarması
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3118
Eklenme Tarihi :
23 Şubat 2013 Cumartesi
Güncellenme Tarihi :
27 Ekim 2022 Perşembe