Yoğurtlu Köfte Malzemeleri Nelerdir
- ½ kg kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- kırmızı renk biber
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta
Yoğurtlu Köfte Nasıl Yapılır
Köfte harcı için kıyma, ezilmiş sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber, irmik, tuz, yumurta derin bir kapta yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde fındık büyüklüğünde köfte yapılıp, bir tepsiye dizilir ve 45 dakika fırında pişirilir. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakılır. Biraz soğuyunca üzerine yoğurt ve kırmızı renk biber ile kızartılmış tereyağı dökülür.
Mustafa ERŞAN - Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması