Burma Kadayıf - Diyarbakır
Burma Kadayıf Malzemeleri Nelerdir
- 1-1,5 kg çiğ tel kadayıf
- 300 gr ceviz içi
- 200 gr tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı pekmez
- 5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Tel kadayıf 10-12 eşit parçaya bölünür. Her parça tellendirilerek uzatılır. Üzerine ceviz içi serpilir. Burularak sıkıca sarılır. Orta boy yuvarlak bir tapsinin altına tereyağı ve pekmez karışımı sürülür. Burmalar bu tepsiye sıkı bir şekilde yerleştirilir. Üzerine kızdırılmış yağ dökülerek büyük gözlü ocak veya fırında pişirilir. Alt kısmı piştikten sonra fazla yağı süzerek tepsinin altı üste gelecek şekilde çevrilir. Tekrar yağ ilave edilip pişirilir. Üzerine şire (şurup) dökülür.
Şirenin (şurup) hazırlanması:
Şekerle su karıştırılıp kaynatılır. Köpüğü (kefi) alınır. Bir iki taşım daha kaynatılarak limon suyu ilave edilir ve ılık kullanılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1858
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı