İçli Köfte - Diyarbakır
İçli Köfte Malzemelri Nelerdir
Dışı için:
- 1 kg ince bulgur
- 1 yumurta
- Tuz
İç Malzemesi İçin:
- 1 kg kuzu kıyması
- 1/2 kg soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Tuz
İçli Köfte Nasıl Yapılır
Bulgur geniş bir kapta ıslatılır ve bir saat kadar bekletilir. Kıyma suyu çekene kadar kavrulur ve yağı eklenip biraz daha kavrulur. Sonra ince ince kıyılan soğan iyice ölene kadar kavrulup kıymaya eklenir. Üzerine tuz, karabiber ve yenibahar konarak soğumaya bırakılır. Dış malzeme hamur haline getirilir ve birbirine yapışıp elle şekil alana kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde koparılan hamur parçaları ortası inceltilerek açılır ve soğumuş olan kıyma yerleştirilip yuvarlatılır. Daha sonra geniş bir tencerede bol su ve tuz atılıp iki dakika haşlanıp çıkartılır.
,,şiş
Görsel Sahibi: İskan ALTIN
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6706
Eklenme Tarihi :
01 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
15 Kasım 2022 Salı