­ ÜZÜM MUHALLEBİSİ PELEMURŞİ (TATARA) | Kültür Portalı

Üzüm Muhallebisi Pelemurşi (Tatara) - Düzce

Üzüm Muhallebisi Pelemurşi (Tatara) Malzemeleri Nelerdir

  • 1 litre kokulu üzüm suyu
  • 8 yemek kaşığı buğday unu
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 10-12 adet bütün iç ceviz

Üzüm Muhallebisi Pelemurşi (Tatara) Nasıl Yapılır

Bir tencereye üzüm suyu, toz şeker ve buğday unu eklenip ocağa konur. Katılaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Bu işlemden sonra kâselere doldurulur. Üzerine birkaç tane bütün iç ceviz konulur. Soğuduğunda servis edilir.

Hazırlama Süresi; 30 dakika 6/8 kişilik

Kaynak; Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 4237    Eklenme Tarihi : 06 Kasım 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe