Üzüm Muhallebisi Pelemurşi (Tatara) - Düzce
Üzüm Muhallebisi Pelemurşi (Tatara) Malzemeleri Nelerdir
- 1 litre kokulu üzüm suyu
- 8 yemek kaşığı buğday unu
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 10-12 adet bütün iç ceviz
Üzüm Muhallebisi Pelemurşi (Tatara) Nasıl Yapılır
Bir tencereye üzüm suyu, toz şeker ve buğday unu eklenip ocağa konur. Katılaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Bu işlemden sonra kâselere doldurulur. Üzerine birkaç tane bütün iç ceviz konulur. Soğuduğunda servis edilir.
Hazırlama Süresi; 30 dakika 6/8 kişilik
Kaynak; Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri
Üzüm Muhallebisi (Pelemurşi, Tatara)
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Üzüm Muhallebisi (Pelemurşi, Tatara)
Görsel Sahibi: Mustafa Kemal Genç
Üzüm Muhallebisi (Pelemurşi, Tatara)
Görsel Sahibi: Mustafa Kemal Genç
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4422
Eklenme Tarihi :
06 Kasım 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe