Cıngıllı / Nohutlu Mantı - Bursa
Cıngıllı / Nohutlu Mantı Malzemeleri Nelerdir
- 500 g un
- 1 adet tavuk
- 2 yumurta
- 2 su bardağı nohut
- 2 kaşık tereyağı
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Un
Cıngıllı / Nohutlu Mantı Malzemeleri Nelerdir
Un, tuz, yumurta ve su ile sert bir hamur yapılır, hamur bezelere ayrılarak yufka şeklinde açılır. Oklavaya sarılan yufkanın içinden oklava çıkartılarak 1 cm kalınlığında kesilir. Elde edilen uzun şeritler tepsiye dizilerek üzerleri fırında kızartılır. Tavuk suda haşlanarak pişirilir, kemiklerinden ayrılarak elle küçük parçalara ayrılır. Nohut başka bir yerde pişirilerek tavuğa eklenir, ocağın üzerinde 5 dakika kaynatıldıktan sonra tepsinin üzerine dökülür. Tavuk ve nohutlar eşit olarak tepsinin üzerine yerleştirildikten sonra suyunu çekmesi için fırında 20 dakika bekletilir. Fırından çıkarıldıktan sonra tereyağı ve kırmızı biber tavada kavrularak tepsinin üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
* Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılabilir.
Cıngıllı / Nohutlu Mantı
Görsel Sahibi: Osmanlıdan Cumhuriyete Bursa Mutfağı Cennet Sofrası Kitabından alıntıdır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
42
Eklenme Tarihi :
05 Ekim 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
28 Temmuz 2025 Pazartesi