Akçaabat Köfte - Trabzon
Akçaabat Köfte İçin Gerekli Malzemeler:
- 900 gr dana eti
- 100 gr iç yağı
- 100 gr bayat ekmek
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
Akçaabat Köfte Yapılışı:
900 gr dana etini ve iç yağını aynı anda makineden çektirerek kıyma haline getirin. Bayat ekmeği ıslatın ve suyunu iyice sıkın. 5 diş sarımsağı ince ince kıyın. 900 gr kıyma ile çekilmiş 100 gr iç yağı toplam 1 kg kıymayı, kıyılmış sarımsak ve 1 yemek kaşığı tuzu kısa bir süre içinde yoğurun. Malzemeyi avuç içinde yassı köfteler haline getirin. Izgarada pişirerek yanında közlenmiş domates ve biberle ikram edin. Yoğurduğunuz malzemeleri 6 saat bekletmeniz daha iyi olacaktır. Buzdolabında beklettiğiniz esnada buzdolabında kokusunu alabilecek birşey olmamasına özen gösterin. Izgarada pişirin. Odun veya kömür ateşinde pişirmeniz ayrı bir lezzet katacaktır. Izgaranızı kuyruk yağı ile yağlarsanız hem köfteler yapışmaz hem de güzel bir lezzet verir.
Kaynak: Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Trabzon Geleneksel Mutfak
Akçaabat Köfte
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Akçaabat Köfte
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
66319
Eklenme Tarihi :
06 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
13 Mart 2020 Cuma