Kuymak - Amasya
Kuymak Malzemeleri Nelerdir
- 250 g tereyağı
- 250 g pekmez
- 100 g un
Kuymak Nasıl Yapılır?
Tereyağ tencerede kızana kadar beklenir. Sonra pekmez ilave, edilip kaynatılır. Kaynayan malzemeye elenmiş un ilave edilerek devamlı karıştırılarak helva kıvamı alana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Kuymak Tatlısı
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5148
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba