­ PATLICAN ÇULLAMASI | Kültür Portalı

Patlıcan Çullaması - Amasya

Patlıcan Çullaması Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)

  • 6 adet iri boy çekirdeksiz patlıcan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 orta boy soğan
  • Kara biber, kırmızı biber, tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet iri boy dolma biber
  • 2 diş sarımsak

Patlıcan Çullaması Nasıl Yapılır

Patlıcanlar, dolma biberler ve domatesler ateşte közlenir. Kabukları soyularak ince olarak doğranır. Yarım ay şeklinde kesilen soğanlar, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranarak tüm malzemeler karıştırılır. Servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği Amasya, Mutfağı Kitabı 

Görüntülenme Sayısı : 7821    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba