Patlıcan Çullaması - Amasya
Patlıcan Çullaması Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
- 6 adet iri boy çekirdeksiz patlıcan
- Yarım demet maydanoz
- 2 orta boy soğan
- Kara biber, kırmızı biber, tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 1 adet iri boy dolma biber
- 2 diş sarımsak
Patlıcan Çullaması Nasıl Yapılır
Patlıcanlar, dolma biberler ve domatesler ateşte közlenir. Kabukları soyularak ince olarak doğranır. Yarım ay şeklinde kesilen soğanlar, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranarak tüm malzemeler karıştırılır. Servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği Amasya, Mutfağı Kitabı
Patlıcan Çullaması
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7880
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba