İşkefe Böreği - Amasya
İşkefe Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Alabildiği kadar un
- Aralarını yağlamak için 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- Üzerine sürmek için 1 yumurta
İşkefe Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Cevizden biraz büyük bezeler yapılır. Açılabildiği kadar büyütülür. Saç üzerinde kurutulur. (Çok kızarmayacak) Kullanılacağı zaman hafif ıslatılarak tavlanır. Tepsiye araları hafif yağlanarak üst üste yerleştirilir. Ortaya arzu edilen iç konulur. (Kıymalı, çökelekli, patatesli, peynirli, ıspanaklı) kalan işkefeler üzerine döşenir en üste de yağla karıştırılmış bir yumurta sürülür, kızartılır. Kızardıktan sonra kesilerek servis yapılır. NOT: Buna Yoka Böreği de denir.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
İşkefe Böreği
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4804
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı