Baklalı Pilav - Bitlis
Baklalı Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 500 g bakla (yeşil fasulye)
- 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin
Baklalı Pilav Nasıl Yapılır
Kırılıp yıkanan bakla (yeşil fasulye) 10 dakika tuzlu sıcak suda haşlanır. Üzerine bulgur ve tereyağı eklenip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirilip 15 dakika kadar demlendirilir. Sunum tabaklarında isteğe göre üzerine kızarmış tereyağı dökülüp sıcak sunulur.
Kaynak ve Fotoğraflar: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
Bitlis Geleneksel Mutfak
Baklalı Pilav
Görsel Sahibi: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı
Pilavlar ve Makarnalar
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13
Eklenme Tarihi :
01 Aralık 2025 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
01 Aralık 2025 Pazartesi