­ BAKLALI PİLAV | Kültür Portalı

Baklalı Pilav - Bitlis

Baklalı Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g bakla (yeşil fasulye)
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Baklalı Pilav Nasıl Yapılır

Kırılıp yıkanan bakla (yeşil fasulye) 10 dakika tuzlu sıcak suda haşlanır. Üzerine bulgur ve tereyağı eklenip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirilip 15 dakika kadar demlendirilir. Sunum tabaklarında isteğe göre üzerine kızarmış tereyağı dökülüp sıcak sunulur.

Kaynak ve Fotoğraflar: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi. 

Bitlis Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 13    Eklenme Tarihi : 01 Aralık 2025 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Aralık 2025 Pazartesi