­ BANDIRMA | Kültür Portalı

Bandırma - Karabük

Bandırma Malzemleri Nelerdir

  • 1 tavuk 
  • 1 paket bandırmalık ekmek
  • Tereyağı 
  • Karabiber 

Bandırma Nasıl Yapılır

Tavuk haşlanır. Suyu alınıp içine tereyağı konulur. Bu suya ekmekler bandırılıp çekilir. Kaşıkların üzerine konulur (Hamur olmaması için). İsteğe göre üzerine karabiber ekilerek afiyetle yenir.

Not: Eflani yöresinde üretilmiş yumuşak buğdayın taş değirmende öğütülerek nişastasının zedelenmemesi sureti ile elde edilen undan yufka açılır. Daire şeklinde açılan yufkalar tek tek sacda pişirilir. Yufkalar katlanarak 4,5 x 9 cm ebatlarında kesilir. Dikdörtgen bandırma ekmeği elde edilir. 

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 6333    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı