­ BİBER KIZARTMASI | Kültür Portalı

Biber Kızartması - Denizli

Biber Kızartması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg biber
  • 2 adet patates
  • 1 kg süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı çiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  •  Yarım bağ maydanoz

Biber Kızartması Nasıl Yapılır

Biber, patates, patlıcan soyularak yağda kızartılır. Ayrı bir kapta yoğurt, su, dövülmüş sarımsak, tuz karıştırılır ve yoğurt koyu kıvama getirilir. Servis tabağına alınan kızartılmış malzemelerin üzerine dökülür.Ayrı bir tavada yağ ile kırmızıbiber kızdırılır, üzerine dökülür, üzeri domates ve maydanoz ile süslenir. 

Tarif: Anakız YAVUZER Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 3971    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2022 Çarşamba