Bezelye Kızartması - Giresun
Bezelye Kızartması Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg bezelye
- 3 adet yumurta
- 1 fincan mısır unu
- 1 fincan buğday unu
- Tuz
- Az tereyağ ve fındık yağı
Bezelye Kızartması Nasıl Yapılır
Bezelyeler ayıklanır, yıkanır ve haşlanır. Derin bir kaba alınır. Üzerine yumurtalar kırılır. Mısır ve buğday unu, tuz ilave edilerek harmanlanır. Kızgın tavada az fındık yağı ile alt üst edilerek her iki tarafıda pembeleşinceye kadar kızartılır. Sıcak servis yapılır.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
Bezelye Kızartması
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4710
Eklenme Tarihi :
26 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
14 Mart 2023 Salı