­ BULGURLU KARALAHANA SARMASI | Kültür Portalı

Bulgurlu Karalahana Sarması - Artvin

Bulgurlu Karalahana Sarması Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 demet karalahana
  • 200 g kavurma
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kinzi

Bulgurlu Karalahana Sarması Nasıl Yapılır

Karalahanalar kaynayan suda haşlanıp süzülerek soğumaya bırakılır. Bulgur, kavurma, ince doğranmış soğan, salça ve baharatlar karıştırılarak sarmanın içi hazırlanır. Soğuyan karalahanalar sarılarak tencereye dizilir, üzerine tereyağı eklenir. En son su ve süt karıştırılarak sarmaların üzerinde gezdirilir. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.

 

Görüntülenme Sayısı : 3    Eklenme Tarihi : 09 Ekim 2025 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Ekim 2025 Perşembe