Bulgurlu Karalahana Sarması - Artvin
Bulgurlu Karalahana Sarması Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı bulgur
- 1 demet karalahana
- 200 g kavurma
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kinzi
Bulgurlu Karalahana Sarması Nasıl Yapılır
Karalahanalar kaynayan suda haşlanıp süzülerek soğumaya bırakılır. Bulgur, kavurma, ince doğranmış soğan, salça ve baharatlar karıştırılarak sarmanın içi hazırlanır. Soğuyan karalahanalar sarılarak tencereye dizilir, üzerine tereyağı eklenir. En son su ve süt karıştırılarak sarmaların üzerinde gezdirilir. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.
Dolmalar ve Sarmalar
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3
Eklenme Tarihi :
09 Ekim 2025 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
09 Ekim 2025 Perşembe