Çilek Reçeli - Ordu
Çilek (Dağ Çileği) Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
1 kg dağ çileği
1 kg şeker
2,5 su bardağı su
1 adet limon
Çilek (Dağ Çileği) Reçeli Nasıl Hazırlanır?
Su ile şeker bal kıvamına gelene kadar kaynatılır. Temizlenmiş ve yıkanmış çilek ilave edilir, inmesine yakın kabukları soyulmuş ve ince doğranmış limonlar ilave edilerek 2-3 dakika daha kaynatılıp ateşin altı söndürülür.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Çilek (Dağ Çileği) Reçeli
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5806
Eklenme Tarihi :
22 Ağustos 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
27 Mayıs 2019 Pazartesi