İçli Köfte - Mersin
İçli Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 3 kg bulgur
- 1 kg kıyma et
- 1/2 kg döğmelik et
- Yeteri kadar soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 ,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 ,5 su bardağı katı yağ
- 2 demet maydanoz
- 3 bardak un
İçli Köfte Nasıl Yapılır
Soğanlar doğranarak kıyılır. Salçası, yağı, tuzu, biberi ve karabiberi kıymayla birlikte ilave edilir. Kıyılan soğan ve kıyma pembemsi bir renk alana kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bulgur ıslanır, döğmelik et, un ilave edilerek belli bir kıvama kadar yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler fincan sekline gelinceye kadar parmakla oyulur. Oyulduktan sonra soğuyan kıyma oyulan köftenin içerisine bir miktar konur ve ağzı kapatılır. Bu suretle oluşturulan köfteler kaynayan suyun içerisine atılır. 15-20 dakika sonra çıkarılarak servis yapılır.
Mersin Geleneksel Mutfak
İçli Köfte (Fotoğraf: Tarsus Belediyesi Arşivi)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5775
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
18 Kasım 2024 Pazartesi