­ DEMİR TATLISI | Kültür Portalı

Demir Tatlısı - Uşak

Demir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 bardak un
  • 1.5 bardak su
  • 1 fiske tuz

Şurubu İçin Gerekli Malzemeler:

  • 3 bardak şeker, 
  • 3 bardak su,
  • 10 damla limon suyu

Yapılışı:

Demir tatlısının ham maddesi yumurta, un, su, tuz ve kabartma tozudur. Hamurunu sıvı bir hamur olarak hazırlıyoruz. Hamurun içine tüm malzemeleri katıyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Tatlı yapımına başlamadan önce derince olan tavaya yağ koyup içine kalıpları koyuyoruz. Kalıpların ve yağın sıcak olması gerekiyor. Bir tarafta da kaynamış koyu bir şerbetimiz var. Kalıbımız ısındığında kalıbı hamura batırıp kızgın yağın içine bırakıyoruz. Hamur sertleşmeden kalıbı oynatmıyoruz. İki tarafı da kızardıktan sonra alıyoruz. Bu şekilde hamur bitinceye kadar devam ediyoruz. Daha önce hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete kızarttığımız hamurları batırıp servis yapıyoruz.

Kaynak: Halime TUNCAY

Görüntülenme Sayısı : 10009    Eklenme Tarihi : 24 Eylül 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Eylül 2019 Çarşamba