Demir Tatlısı - Artvin
Demir Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Kızartmak için sıvıyağ
- Çekilmiş ceviz veya Hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Demir Tatlısı Nasıl Yapılır
Bütün malzemeler derin bir kaba alınıp iyice karışıncaya kadar çırpılır. Yağ kızdırılır. Bu tatlının yapılmasında kullanılan özel alet kızdırılmış yağa batırılıp iyice ısıtılır. Kızan kalıp hazırlanan harca tamamen batmayacak şekilde (2 mm kadar harcın dışında kalmalı) batırılır. Kalıp yapışan hamuruyla birlikte kızgın yağa batırılıp biraz sallanarak hamurun yağa akması sağlanır. İki tarafı da pembeleşince süzülerek yağdan alınır. Bu işlem harç bitinceye kadar tekrarlanır. Kalıbın her defasında kızgın olması gerekmektedir. Diğer tarafta kaynatılıp soğumaya bırakılan şerbet ılık hale gelince soğuyan tatlılar şerbete batırılıp çıkarılır ve servis tabağına alınır. İstenirse üzerine ceviz veya Hindistan cevizi serpilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10
Eklenme Tarihi :
23 Ekim 2025 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
23 Ekim 2025 Perşembe