­ DEMİRCİ KEBABI | Kültür Portalı

Demirci Kebabı - Manisa

Demirci Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kg oğlak bel eti
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limon

Demirci Kebabı Nasıl Yapılır

Kemikli et yıkanarak toprak gövece konur, üzerini örtecek kadar su eklenir, tuz atılıp önceden ısıtılmış ev fırınında fırının ağzı iyice kapatılarak 1 gece boyunca pişirilir. Sabah fırından çıkarılan et kemiklerinden ayrılır. Bir tepsiye sıyrılan etler yoğrulur. Yoğrulurken ele gelen sinirler ve kemik parçaları ayıklanır. Karabiber, kırmızıbiber serpilir, ara sıra göveçte kalan et suyundan eklenerek yaklaşık 20-25 dakika rengi beyazlaşıncaya kadar yoğrulur. Bir başka tepsi et suyu ile ıslatılır, yoğrulan et bu tepsiye döşenir. Üzerine et suyu dökülerek düzeltilir. Yeniden fırına konulup altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir ve börek gibi dilimlenir. Üzerine limon sıkılarak servis yapılır, ya da servis sırasında yanında dilimlenmiş limon bulundurulur.

Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.

Görüntülenme Sayısı : 1735    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Ekim 2024 Salı