­ DOMATESLİ TARHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Domatesli Tarhana Çorbası - Çanakkale

Domatesli Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 litre su
  • 2 yemek kaşığı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domatesli Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır

Domates rendelenip, zeytinyağı içinde kavruluncaya kadar kısık ateşte pişirilir. (Domatesin bulunmadığı mevsimlerde domates salçası da aynı şekilde kullanılır.) Tencereye salçanın veya domatesin tamamı ile zeytinyağının tamamı konulur ve kavruluncaya kadar karıştırılır. Kavrulan malzemenin üzerine 1 litre soğuk su ilave edilir. Suyun konulmasının akabinde tarhananın tamamı bu eriyiğin içine karıştırılır. Tarhana suyun içinde erinceye kadar karıştırma işine devam edilir. Kaynamakta olan çorba koyulaşınca tuz ilave edilir.

Görüntülenme Sayısı : 8571    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Haziran 2022 Perşembe