­ DUT KAVURMASI | Kültür Portalı

Dut Kavurması - Malatya

Dut Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • Bir kase kuru dut
  • 2 adet yumurta
  • Yağ
  • Bir tutam şeker

Dut Kavurması Nasıl Yapılır

Bir tencerede yağ kavrulur. Bunun üzerine temizlenmiş çekirdeksiz kuru dut dökülür ve karıştırılır. Ayrı bir tarafta iki yumurta çırpılır ve dut tamamen kavrulmadan tencereye dökülür, karıştırılır ayrıca bir parça şeker eklenir. Dutların üzerine dökülmüş olan yumurtalar tamamen pişmeden ateşten indirilir. 

Görüntülenme Sayısı : 1786    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2024 Çarşamba