­ DUVAKLI MANTI | Kültür Portalı

Duvaklı Mantı - Bilecik

Duvaklı Mantı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı mercimek
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 su bardağı un

Duvaklı Mantı Nasıl Hazırlanır

Tuzla birlikte kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. Hamurlar açılır kare şeklinde kesilir öbür tarafta mercimek tuzla birlikte haşlanır ve ezilir. Haşlanmış ve ezilmiş mercimek kare şeklinde kesilen hamurun içine konulur. Hamurlar bohça şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizlilir. Üzerine tepsi büyüklüğünde açılan yufka konulur.

Tepsi ocakta kızartılır. Üzeri kapanana kadar sıcak su dökülüp bir müddet daha pişirilip servis edilir.

 

Görüntülenme Sayısı : 41    Eklenme Tarihi : 03 Ekim 2023 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Temmuz 2025 Pazartesi