Duvaklı Mantı - Bilecik
Duvaklı Mantı Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı mercimek
- Yeteri kadar tuz
- 1 su bardağı un
Duvaklı Mantı Nasıl Hazırlanır
Tuzla birlikte kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. Hamurlar açılır kare şeklinde kesilir öbür tarafta mercimek tuzla birlikte haşlanır ve ezilir. Haşlanmış ve ezilmiş mercimek kare şeklinde kesilen hamurun içine konulur. Hamurlar bohça şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizlilir. Üzerine tepsi büyüklüğünde açılan yufka konulur.
Tepsi ocakta kızartılır. Üzeri kapanana kadar sıcak su dökülüp bir müddet daha pişirilip servis edilir.

Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
41
Eklenme Tarihi :
03 Ekim 2023 Salı
Güncellenme Tarihi :
28 Temmuz 2025 Pazartesi