Ekmek - Karabük
Ekmek Malzemeleri Nelerdir
- 3 kg un
- 1 paket yaş maya
- 2 çorba kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Ekmek Nasıl Yapılır
Bütün malzemeler ılık suyla yoğrulur. Akışkan bir hamur elde edilir. Mayaya gelene kadar beklenir. Bu hamur 7 parçaya ayrılır. Tepsiye alınır. Tepsi mayası gelene kadar beklenir. 1 çay kaşığı salça, 1 kase yoğurt karıştırılıp üzerine sürülür. Fırında pişirilir.
Ekmek
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3013
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı