Ekşili Kabak - Yozgat
Ekşili Kabak
Ekşili Kabak İçin gerekli Malzemeler Nelerdir?
1 Adet kara kabak veya yarım bal kabağı
Bir yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
İki adet kuru soğan
Bir yemek kaşığı salça
Sosu için:
4 Diş sarımsak
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı tuz
Ekşili Kabak Nasıl Hazırlanır?
Kabaklar ince ince dilimlenip yıkanır. 1 yemek kaşığı un ve tuzla harmanlanır. Fırın tepsisine alınır. 30 dk. kadar fırında pişirilir. Bir tavada orta boy iki adet kuru soğan sıvı yağ ile kavrulur. Bir yemek kaşığı salça ve iki su bardağı kadar su eklenir. Bu salçalı su fırındaki kabağın üstüne dökülür ve kabağın üstünü kapatacak kadar olmalıdır. 5-10 dk. daha fırınlanır. Sosu: 4 diş sarımsak ezilir. 1 yumurta, 1 çay bardağı sirke ve tuz karıştırılır. Fırındaki kabağın üzerine gezdirilir. 5 dk daha pişirilir ve servis edilir.
Kaynakça: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden
EKŞİLİ KABAK
Görsel Sahibi: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
EKŞİLİ KABAK
EKŞİLİ KABAK
EKŞİLİ KABAK
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7082
Eklenme Tarihi :
28 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba