­ EKŞİLİ KABAK | Kültür Portalı

Ekşili Kabak - Yozgat

Ekşili Kabak

Ekşili Kabak İçin gerekli Malzemeler Nelerdir?

1 Adet kara kabak veya yarım bal kabağı

Bir yemek kaşığı un

Yeteri kadar tuz

İki adet kuru soğan

Bir yemek kaşığı salça

 

Sosu için:

4 Diş sarımsak

1 Adet yumurta

1 Çay bardağı sirke

1 Tatlı kaşığı tuz

Ekşili Kabak Nasıl Hazırlanır?

Kabaklar ince ince dilimlenip yıkanır. 1 yemek kaşığı un ve tuzla harmanlanır. Fırın tepsisine alınır. 30 dk. kadar fırında pişirilir. Bir tavada orta boy iki adet kuru soğan sıvı yağ ile kavrulur. Bir yemek kaşığı salça ve iki su bardağı kadar su eklenir. Bu salçalı su fırındaki kabağın üstüne dökülür ve kabağın üstünü kapatacak kadar olmalıdır. 5-10 dk. daha fırınlanır. Sosu: 4 diş sarımsak ezilir. 1 yumurta, 1 çay bardağı sirke ve tuz karıştırılır. Fırındaki kabağın üzerine gezdirilir. 5 dk daha pişirilir ve servis edilir.

Kaynakça: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden

Görüntülenme Sayısı : 7192    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba