Hamsi Çığırtası - Rize
Hamsi Çığırtası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- Bir bağ pazı
- Bir bağ taze soğan veya buna denk yerli pırasa yaprağı
- İki bardak ince mısır unu veya buna denk buğday unu da olabilir
- Bir tas tuzlu hamsi, bir yumurta büyüklüğünde içyağı
- Kızartma için zeytinyağı yoksa tereyağı
Hamsi Çığırtası Nasıl Yapılır?
Hamsiler önceden suya konarak ayıklanır, kılçıklarından temizlenir. Hamsi, un, kıyılmış pazı ile soğan içyağı ile karıştırılarak ekmek hamuru gibi hafifçe yoğrulur, tuzu kontrol edilir. Yumurta katılırsa daha iyi olur. Bir santim kalınlığında veya daha ince yayılarak tavada kızartılır.
Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamsi çiğirtası
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamsi çiğirtası
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5682
Eklenme Tarihi :
07 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
10 Nisan 2020 Cuma