­ ETLİ HAŞLAMA | Kültür Portalı

Etli Haşlama - Hakkari

Etli Haşlama Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kemikli et ya da parça et
  • 5-6 adet patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Etli Haşlama Nasıl Yapılır

Tencerede etler suyunu çekene kadar kavrulur. İçine istediğiniz şekilde soğanlar ilave edilir. Un ilave edilip kavrulur. Üzerine 2 lt sıcak su yavaş yavaş eklenir. Tuzu ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son patatesler ilave edilir ve patatesler de yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3521    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Mart 2023 Perşembe