­ EV BAKLAVASI | Kültür Portalı

Ev Baklavası - Kütahya

Ev Baklavası Malzemeleri Nelerdir

  • 600 g un
  • 3 yumurta
  • 500 g dövülmüş ceviz
  • 1 kg yağı
  • 250 g tuzsuz tereyağı
  • 750 g elenmiş ev nişastası
  • 1 limon suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 fiske tuz

Şurubu için;

  • 2 kg şeker
  • 1 limon suyu

Ev Baklavası Nasıl Yapılır

600 g un, 3 yumurta, 1 fincan zeytinyağı, 1 su bardağı kadar su ve 1 çimdik tuz ile iyice ve yumuşakça yoğrulur. 1 saat bekletilir. Hamur ceviz büyüklüğünde 45 bezeye ayrılır. Bezeler nemli bezle örtülür Her beze oklava ve nişasta yardımı ile incecik açılır. Tepsiye yayılır. Her yayımda dövülmüş ceviz serpilir. 45 yufka üst üste istiflenir. Baklava biçimi kesilir. Yağ iyice kızdırılır. Sıcak sıcak haşlanır, fırına verilir. Fırından çıkınca ılık şurup dökülür. Dinlendirilir. Tepsi soğuksa şurup sıcak dökülür.

Görüntülenme Sayısı : 4061    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2024 Cuma