­ FASULYE BULGURLUSU | Kültür Portalı

Fasulye Bulgurlusu - Gümüşhane

Fasulye Bulgurlusu Malzemeleri Nelerdir

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kg fasulye
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kırmızı biber

Fasulye Bulgurlusu Nasıl Yapılır

Soğan,salça ve tereyağı kavrulur, domatesler rendelenerek içine atılır. Karışımın üzerine su ilave edilir. Fasulyeler karışıma katılarak kısık ateşte pişene kadar beklenilir ve üzerine bulgurlar ilave edilerek 20- 30 dakika içinde pişirilir. Yemek üzerine reyhan, kırmızı biber dökülerek servise sunulur.

Kaynak: Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5314    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2023 Salı