Gınnıç - Yozgat
                
                
                    Gınnıç için Gerekli Malzemeler: (5kişilik)
	- 1 kg un
 
	- 1 tavuk
 
	- Tuz, sarımsak
 

Gınnıç Yapılışı:
1 kg una soğutulmuş tavuk suyu ve 1 yemek kaşığı tuz  ilave edilerek hamur sert olacak şekilde yoğurulur. Hepsi büyükçe bir beze yapılır. Bu beze, oklava yardımıyla biraz da unlanarak yaklaşık 3 santim kalınlığında açılır. Ortadan kesilerek iki parça elde edilir. Yarım daire şeklindeki bu parçalar da iki parmak kalınlığında şerit şerit kesilir. Son olarak şerit halindeki hamur da erişteden daha kalın şekilde kesilir. Her bir parçaya iki parmakla bastırılır ki bu da hamurun yuvarlanmasını sağlar. Bir tencerede 4-5 kilo su, içine 1 yemek kaşığı tuz konularak kaynatılır. Daha sonra kaynayan bu suyun içerisine hamur atılır ve haşlanır. Pişince hamurun beyazlığı kalmayıncaya kadar süzülür. Bir tepsiye alınır ve üzerine didiklenmiş tavuk eti serpilir. Tavuk suyu derince bir kaseye alınır. Ayrıca dövülmüş sarımsak da bulundurulur. Servise sunulduğunda bir kaşık hamur alınır, tavuk suyundan ve isteğe göre sarımsak sosundan alınır.
Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Yozgat Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        10209   
                            Eklenme Tarihi :
                                29 Ocak 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                12 Mart 2020 Perşembe