­ GÖKÇÜMEN HAMURSUZU | Kültür Portalı

Gökçümen Hamursuzu - Kütahya

Gökçümen Hamursuzu Malzemeleri Nelerdir

Hamur için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 fincan zeytin yağı
  • 1 kg un

Harcı için;

  • 200 g haşhaş
  • ½ paket margarin
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ

Gökçümen Hamursuzu Nasıl Yapılır

2 su bardağı su, zeytinyağı, tuz ve un katılıp normal hamur yapılır. Hamur dinlendirilir. Haşhaş, margarin ve çicek yağı ocakta ısıtılıp karıştırılır. Hamur 12 parçaya bölünür ve her biri tabaktan biraz küçük açılır. Yağ her hamura sürülür, bütün hamurlar üst üste konulur, yağladıktan sonra büyütülür. Kenarları ortaya gelecek şekilde katlanır. Tepsi büyüklüğünde açılır, üzerine haşhaşlı yağ sürülür. Sıcak fırında 25 dakika pişirilir. Sunum; Gökçümen hamursuzu ılıkken servis yapılır. Gökçümen Kütahya'nın bir mahallesidir.

Görüntülenme Sayısı : 7819    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2024 Cuma