­ HAMSİ TAVA | Kültür Portalı

Hamsi Tava - Düzce

Hamsi Tava Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg hamsi
  • 300 g mısır unu
  • 75 g beyaz un
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Hamsi Tava Nasıl Yapılır

İlk olarak hamsiler parmak yardımıyla temizlenerek yıkanır, süzülür ve tuzlanır. Geniş bir tepside mısır unu ve beyaz un karıştırılır. İçerisine süzülen hamsiler ilave edilir ve iyice una bulanır. Daha sonra yağsız tava ocağa alınarak 20 saniye ısıtılır. Ardından undan çıkarılan balıklar silkelenerek kuyrukları iç tarafa gelecek şekilde çarkıfelek formunda dizilir ve tavanın kenarından yağ gezdirilerek bir dakika kızartılır. Ters düz edilen balıkların diğer yüzü de 40-45 saniye kızartılarak servis edilir.

Hazırlanış süresi 30 dakika 3 porsiyon

Not: Hamsiler alındığı gün kızartılmayacaksa, ertesi gün yaklaşık 40 dakika kadar tuzlu suda bekletilirse daha lezzetli hale gelecektir. Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 4038    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe