Hamsikoli - Rize
Hamsikoli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- hamsi
- pazı
- taze soğan
- taze nane
- mısır unu
- sıcak su
- tuz
Hamsikoli Nasıl Hazırlanır?
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız. Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız. Çok sıcak su yu yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız ve yoğurunuz. Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika pişiriniz. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Not: Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15148
Eklenme Tarihi :
07 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
04 Eylül 2019 Çarşamba