Haşhaşlı Katmer - Isparta
                
                
                    Haşhaşlı Katmer Malzemeleri Nelerdir                                  
4 Kişilik – Hazırlama Süresi: 1 saat – Pişirme Süresi: 30 dakika
	- 1,5 kg un
 
	- Yarım çorba kaşığı tuz
 
	- Aldığı kadar ılık su
 
	- 1 orta boy kase kavrulmuş ezilmiş haşhaş
 
	- 1 su bardağı sıvı yağ
 
	- Hamur mayası
 
Haşhaşlı Katmer Nasıl Yapılır
Un ile su hamur haline getirilir. İsteğe bağlı olarak hamur mayası da katılabilir. Başka bir kapta haşhaş ile sıvı yağ karıştırılır. Parçalara ayrılan hamur tek tek oklava veya merdane ile büyükçe açılır, haşhaş her tarafına eşit dağıtılacak şekilde sürülür. Rulo haline getirilen haşhaşlı hamur sac veya tavada üzeri yağlanarak kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Haşhaşlı Katmer
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Haşhaşlı Katmer
                                            Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Hamur İşi ve Börekler
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        8430   
                            Eklenme Tarihi :
                                27 Mart 2018 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                18 Temmuz 2023 Salı