Haşlama - Rize
Haşlama Malzemeleri Nelerdir
- 2 bağ lahana
- 1 kase haşlanmış fasulye
- 1 su bardağı haşlanmış mısır veya korkota
- 2 kaşık tereyağı
- 6 su bardağı ilikli kemik suyu
- Bir miktar acı biber
- Bir ceviz büyüklüğünde içyağı
- Tuz
Haşlama Nasıl Yapılır
Lahanalar ayıklanır ve yıkanır. Daha sonra elle bükülerek doğranır ve haşlanarak süzülür. (Lahana kaynatılıp süzülmezse tadı acı olur.) Haşlanmış lahanalar tencereye konur. Tüm malzemeler üzerine eklenir, ilikli kemik suyu ilave edilerek yüksek ateşte kaynadıktan sonra yarım ateşte 1 saat pişirilir.
Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Rize Geleneksel Mutfak
Haşlama
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Haşlama
Görsel Sahibi: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5699
Eklenme Tarihi :
29 Mart 2020 Pazar
Güncellenme Tarihi :
14 Nisan 2022 Perşembe