­ HATUNİYE MANTISI | Kültür Portalı

Hatuniye Mantısı - Amasya

Hatuniye Mantısının Malzemeleri Nelerdir

  • 5 su bardak un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg. yağlı köy peyniri

Hatuniye Mantısı Nasıl Yapılır

Un, yumurta ve tuzunu karıştırıp yumuşak hamur yapılır. 10 dakika dinlendikten sonra, oklava ile açılan hamuru çay bardağı ile kesilir. İçine peynir koyup kenarları örgü şeklinde kapatılır. 220 derecede kızgın yağda kızartılır. Soslara batırılarak yenir.

SOSLARI :

  • Süzme yoğurt, tuz, zeytin yağı, nane.
  • Biber, domates salçası, maydanoz, ceviz.

 

Kaynak: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1591    Eklenme Tarihi : 13 Ekim 2023 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2023 Cuma