­ İHSANGAZİ EKŞİLİ PİLAVI | Kültür Portalı

İhsangazi Ekşili Pilavı - Kastamonu

 Ekşili Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg siyez bulguru
  • ½ kg yoğurt
  • 2 adet soğan
  • 1 demet nane
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • Ebegümeci
  • Salça
  • Karabiber
  • Tuz

 Ekşili Pilav Nasıl Yapılır

İlk önce siyez bulguru haşlanır, haşlanmış olan bu bulgura ebegümeci ve yoğurt eklenerek kaynatılır ve karışım biraz koyulaşınca üzerine nane, maydanoz ve dereotu doğrayarak atılır. Ateşten alınıp biraz dinlendirilip kırmızı biber ve eritilmiş tereyağı ve eklenerek sulu bir pilav halinde servise alınır.

Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.

Görüntülenme Sayısı : 4043    Eklenme Tarihi : 19 Eylül 2022 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Aralık 2022 Pazartesi