İhsangazi Ekşili Pilavı - Kastamonu
Ekşili Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg siyez bulguru
- ½ kg yoğurt
- 2 adet soğan
- 1 demet nane
- 1 demet dereotu
- 1 demet maydanoz
- Ebegümeci
- Salça
- Karabiber
- Tuz
Ekşili Pilav Nasıl Yapılır
İlk önce siyez bulguru haşlanır, haşlanmış olan bu bulgura ebegümeci ve yoğurt eklenerek kaynatılır ve karışım biraz koyulaşınca üzerine nane, maydanoz ve dereotu doğrayarak atılır. Ateşten alınıp biraz dinlendirilip kırmızı biber ve eritilmiş tereyağı ve eklenerek sulu bir pilav halinde servise alınır.
Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.
İhsangazi Ekşili Pilavı
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İhsangazi Ekşili Pilavı
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4043
Eklenme Tarihi :
19 Eylül 2022 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
12 Aralık 2022 Pazartesi